Uitgelicht

Updates

Op de schaatsen met Femke Beuling

Femke Beuling is 22 en woont samen met haar tweelingzus in Heerenveen. Vanaf haar elfde staat ze al op de schaatsen en inmiddels mag ze zichzelf professioneel schaatsster noemen. Een knappe prestatie wat ons betreft. Daar willen wij als trotste sponsor natuurlijk alles over weten.

Hoe het allemaal begon.

Op tienjarige leeftijd begon Femke samen met haar zusje aan atletiek. Na een jaar verruilde ze haar sportschoenen voor een paar schaatsen. ‘‘Zodra het kon, stonden we bij opa en oma achter het huis op de vijver. Mijn zusje en ik schaatsten daar dagenlang. We konden er geen genoeg van krijgen. Vaak keken we daarna ook nog de officiële schaatswedstrijden op televisie. Je kunt wel zeggen dat mijn voorliefde voor schaatsen daar is begonnen.’’
 
Femke startte toen ze elf was met haar eerste schaatslessen. Al snel had ze de smaak te pakken en deed ze mee aan wedstrijden. ‘‘Elke keer eindigde ik weer een plekje hoger, waardoor ik na een jaar mee kon doen aan nationale wedstrijden.’’ Toen Femke bij de junioren schaatste werd ze op haar dertiende gescout door Gewest Friesland. ‘‘Ik heb echt heel veel geluk gehad met mijn ouders. Meerdere keren per week reden zij mij van Emmeloord naar Thialf, en weer terug. Als kind heb je totaal niet door welke impact dit heeft.’’

Van Iko naar de opleidingsploeg van Gewest Friesland.

Nu schaatst Femke onder de vlag van Gewest Friesland. ‘‘Hiervoor had ik mij geplaatst bij Iko, maar ik heb bewust vorig jaar een stapje teruggedaan.’’ Femke deed dit stapje terug vanwege een val die ze eerder maakte. ‘’Mijn prestaties vielen tegen en het vertrouwen in mezelf was even weg. Daarbij liep mijn contract bij Iko ook nog eens af. Dat was voor mij het moment dat ik besloot terug te gaan naar Gewest Friesland.

Het ontstaan van de sponsordeal.

‘‘Ik kwam het jaar voordat ik terugging naar Iko met John in contact. Ik kreeg de kans om me te plaatsen voor het World Cup toernooi. Het was toegestaan om een privésponsor toe te voegen aan je nationale pak en via via kwam ik met John in contact. Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder en draag ik Tamek nog steeds met trots als sponsor. Weliswaar op een ander pak, maar dat mag de pret niet drukken.’’

Tamek draagt bij met een financiële bijdrage. Zo kan Femke haar trainingen, materialen en levensonderhoud bekostigen. ‘’Door mijn drukke trainingsschema en mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Groningen heb ik geen tijd meer voor een bijbaantje. Ik leef echt van de sponsoring.’’

Waar een wil is, is een weg.

Haar uiteindelijke doel? Meedoen aan de Olympische Spelen. ‘’Om dit doel te behalen moet ik ontzettend hard trainen, maar dat heb ik er absoluut voor over. Uiteindelijk wil ik daar gewoon een keer hebben gestaan.’’
 
Een duidelijke ambitie die laat zien dat ze alles eruit wil halen. Dat snappen wij bij Tamek maar al te goed. ‘‘Die ambitie en wil om iets te bereiken sprak ons aan. Dat is dan ook de reden geweest om Femke te blijven sponsoren.’’ Aldus John Mondria.

Kantoren

Blokzijl

tel

T: 0527 29 26 14

M: blokzijl@tamek.nl


Burgemeester van Ommerenweg 15

8356 HN Blokzijl

Kantoor locatie

John Mondria

Directeur & Kantoorleider

Branch manager

Kampen

tel

T: 038 33 15 422

M: kampen@tamek.nl


Flevoweg 70

8265 PL Kampen

Kantoor locatie

Esther Buitendijk-Veldink

Directeur & Kantoorleider

Branch manager

Meppel

tel

T: 0522 26 32 47

M: meppel@tamek.nl


Blankenstein 125

7943 PE Meppel

Kantoor locatie

Han Luning

Kantoorleider

Branch manager

Zwartsluis

tel

T: 038 38 67 618

M: zwartsluis@tamek.nl


Zomerdijk 88b

8064 XH Zwartsluis

Kantoor locatie

Jeroen Troost

Kantoorleider

Branch manager

Zwolle

tel

T: 038 42 15 315

M: zwolle@tamek.nl


Emmawijk 1

8011 CM Zwolle

Kantoor locatie

Alex van Drie

Kantoorleider

Branch manager