Uitgelicht

Updates

Een onbetaalde rekening

Vrijwel elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met onbetaalde rekeningen van klanten. Wanneer u zaken doet met ondernemingen (business to business) is het vooraf screenen van de kredietwaardigheid van uw klanten aanbevelenswaardig. Desondanks zullen onvermijdelijk facturen onbetaald blijven. En wat dan?
 

Wellicht stuurt u betalingsherinneringen en aanmaningen. Daarna besluit u uw vordering “uit handen te geven” aan een incassobureau. Ongetwijfeld maakt een brief van zo’n externe partij indruk op een deel van uw niet-betalende klanten. Op een ander deel totaal niet. En voor die laatste categorie komt u met een incassobureau vaak niet verder. Voordat u besluit om zwaardere (lees: juridische) stappen te ondernemen, is dan veel kostbare tijd verloren gegaan. Had dat niet anders gekund?
 

U moet goed bedenken dat alleen gerechtsdeurwaarders daadwerkelijk kunnen doorbijten, terwijl een incassobureau heel hard blaft. Bovendien hebben gerechtsdeurwaarders de mogelijkheden en expertise om uw succeskansen in te schatten bij het starten van een juridische procedure en vervolgstappen, zoals beslaglegging. Dan maar direct naar een gerechtsdeurwaarder in plaats van uw eigen vertrouwde incassobureau? Niet per se. Wellicht bent u heel tevreden met hoe uw incassobureau niet-betalende klanten benadert. Of misschien bent u bang dat een brief van de deurwaarder tot een onherstelbare vertrouwensbreuk leidt met uw klant. Wat is wijsheid?
 

De oplossing kan soms heel eenvoudig zijn. Neem, in plaats van betalingsherinneringen te blijven sturen, meteen contact op met uw klant met maar één doel: erachter komen of sprake is van een “niet-willer” of “niet-kunner”. De niet-willer is vaak alleen met hulp van een gerechtsdeurwaarder tot betalen bereid.
 

Marc van der Linden

Kantoren

Blokzijl

tel

T: 0527 29 26 14

M: blokzijl@tamek.nl


Burgemeester van Ommerenweg 15

8356 HN Blokzijl

Kantoor locatie

John Mondria

Directeur & Kantoorleider

Branch manager

Kampen

tel

T: 038 33 15 422

M: kampen@tamek.nl


Flevoweg 70

8265 PL Kampen

Kantoor locatie

Esther Buitendijk-Veldink

Directeur & Kantoorleider

Branch manager

Meppel

tel

T: 0522 26 32 47

M: meppel@tamek.nl


Blankenstein 125

7943 PE Meppel

Kantoor locatie

Han Luning

Kantoorleider

Branch manager

Zwartsluis

tel

T: 038 38 67 618

M: zwartsluis@tamek.nl


Zomerdijk 88b

8064 XH Zwartsluis

Kantoor locatie

Jeroen Troost

Kantoorleider

Branch manager

Zwolle

tel

T: 038 42 15 315

M: zwolle@tamek.nl


Emmawijk 1

8011 CM Zwolle

Kantoor locatie

Alex van Drie

Kantoorleider

Branch manager