Uitgelicht

Updates

Accountancy is niet saai

In 1997 werd ik accountant, dus we zijn inmiddels 25 jaar verder. Maar nooit te oud voor het schrijven van een blog over dit boeiende vak! En dan vanuit de visie van Tamek Accountants & Belastingadviseurs, want dat maakt nogal uit.
 

Sinds 2011 ben ik werkzaam binnen het kantoor en heb het vertrouwen, de verantwoordelijkheid en de kans gekregen om uit te groeien tot wat je een branche-accountant zou kunnen noemen. Binnen Tamek herbergen we vele specialisten op diverse vakgebieden en branches. Dat geeft ondernemers het vertrouwen dat hun gesprekspartner weet wat er speelt op bijvoorbeeld (fiscaal en arbeidsrechtelijk) gebied van wet- en regelgeving.
 

Mijn specialiteit betreft gerechtsdeurwaarders en bewindvoerders. Ogenschijnlijk lijken deze twee zich onderling te verhouden als kat en hond, maar ik hoop in volgende blogs duidelijk te maken dat beide ondernemersgroepen veel gemeenschappelijk hebben. Bijvoorbeeld wat betreft de menselijk maat van omgaan met de steeds groter wordende schuldenproblematiek. Helpen en “opvoeden” kan een pijnlijk proces zijn voor iemand die niet in staat is om zijn of haar huishoudboekje op orde te krijgen. Zowel een deurwaarder als een bewindvoerder moeten soms stevige maatregelen nemen; ook in belang van het maatschappelijk verkeer.
 

Worden mijn blogs dan saai voor andersoortige ondernemers of particulieren? Neen, want vroeg of laat komt een deurwaarder of bewindvoerder op je pad. Niet alleen wanneer je als ondernemer wordt geconfronteerd met onbetaalde rekeningen van klanten. Ook als bijvoorbeeld loonbeslag wordt gelegd op het salaris van een werknemer uit je bedrijf. Of wanneer je zelf onverhoopt in financiële problemen geraakt; iets wat iedereen zomaar kan overkomen!
 

Marc van der Linden

Kantoren

Blokzijl

tel

T: 0527 29 26 14

M: blokzijl@tamek.nl


Burgemeester van Ommerenweg 15

8356 HN Blokzijl

Kantoor locatie

John Mondria

Directeur & Kantoorleider

Branch manager

Kampen

tel

T: 038 33 15 422

M: kampen@tamek.nl


Flevoweg 70

8265 PL Kampen

Kantoor locatie

Esther Buitendijk-Veldink

Directeur & Kantoorleider

Branch manager

Meppel

tel

T: 0522 26 32 47

M: meppel@tamek.nl


Blankenstein 125

7943 PE Meppel

Kantoor locatie

Han Luning

Kantoorleider

Branch manager

Zwartsluis

tel

T: 038 38 67 618

M: zwartsluis@tamek.nl


Zomerdijk 88b

8064 XH Zwartsluis

Kantoor locatie

Jeroen Troost

Kantoorleider

Branch manager

Zwolle

tel

T: 038 42 15 315

M: zwolle@tamek.nl


Emmawijk 1

8011 CM Zwolle

Kantoor locatie

Alex van Drie

Kantoorleider

Branch manager