Werknemers aan het woord
U bent hier : Home / Werknemers aan het woord

Onze mensen

Ruimte geven aan medewerkers om te laten zien waar zij goed in zijn. Dat klinkt natuurlijk erg mooi uit de mond van de directie, maar nog beter uit die van onze medewerkers zelf. Daarom hieronder acht testimonials van medewerkers. Zoals je kunt zien zit het met die vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen (beide kanten op!) wel goed.

Thumb m

John Mondria (kantoor Blokzijl) is sinds 2007, na het inbrengen van zijn eigen praktijk, in dienst bij Tamek. Hij vormt samen met Bianca Boogerd de algehele directie. John houdt zich als allround MKB-adviseur met name bezig met de financiële planning, zowel de zakelijke als persoonlijke, van ondernemers.

"Het mooiste aan mijn werk vind ik de diversiteit aan bedrijven waar ik kom. Ik ga bij elk bedrijf op zoek naar de mens achter de ondernemer; de belangrijkste persoon binnen die organisatie. Wat drijft hem of haar, wat houdt zo iemand bezig? Inspelen op behoeftes van de klant dus. Alleen zo kun je het best passende advies geven. En of dat nou in weldadige of woelige tijden is, wij staan voor ze klaar. Tamek is een kleine speler, die persoonlijk contact met klanten en elkaar heel belangrijk vindt. Het is een bevlogen en betrokken organisatie die alle disciplines in huis heeft, maar duidelijk de menselijke maat weet te houden. Dat heeft niet alleen voordelen voor onze klanten, maar ook voor de medewerkers. Zo is het voor mij bijvoorbeeld mogelijk om naast algemeen directeur ook pro-actief met klanten bezig te zijn. Daar ligt nog steeds mijn passie!"


Thumb m

Esther Buitendijk (kantoor Kampen) is sinds 2013 in dienst bij Tamek. Zij houdt zich als belastingadviseur bezig met alles waar belastingheffing bij komt kijken. Bijvoorbeeld vermogensoverheveling naar de volgende generatie of financiële planning van de oudedag.

"Veel van wat we als mens meemaken heeft raakvlak met belastingheffing. Denk bijvoorbeeld aan vermogens- of pensioenopbouw. Ik krijg daarmee als belastingadviseur een mooie inkijk in het leven van mijn klanten. Dat maakt het heel dynamisch en afwisselend! Ik help met een gedegen financiële planning ondernemers en particulieren bij het benutten van fiscale kansen en het afbakenen van risico's. Mijn adviezen moeten hierbij zó eenvoudig zijn, dat een klant zelf kan navertellen waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. Het grootste voordeel van Tamek als kleine, regionale speler is toch wel haar betrokkenheid bij de lokale ondernemer."


Thumb m

Chris Hengeveld (kantoor Elburg) is sinds 1998 in dienst bij Tamek. Hij is werkzaam in de samenstelpraktijk voor het midden- en kleinbedrijf, ook wel de 'huisarts' voor bedrijven en instellingen genoemd. Samen met de klant gaat hij voor het beste eindproduct, en daarmee een gezond bedrijf. Grappig weetje: het schip op de achtergrond was van admiraal Jan Hendrik van Kinsbergen, die een groot deel van zijn leven in Elburg heeft geleefd.

"Bij Tamek staat het belang van onze klanten altijd voorop. Wij streven naar creatieve oplossingen, die het best aansluiten op hun klantvragen. In de samenstelpraktijk is het belangrijk dat je zoveel mogelijk weet over het bedrijf dat je ondersteunt, en de markt waarin zij zich begeven. Input hiervoor komt veelal uit het bedrijf zelf. Ik kom dus echt samen met mijn klanten tot het voor hen beste eindproduct. Ook met mijn collega's heb ik veel contact. De sfeer is goed en de lijntjes zijn kort, waardoor we uitermate flexibel opereren. Buiten werkuren zet ik me graag maatschappelijk in voor mijn gemeenschap. Maatschappelijk ondernemen, 'sponsoren' in uren, wordt vanuit Tamek van harte ondersteund. Ook daarin staan we dicht bij onze klanten."


Thumb m

Marc van der Linden (kantoor Zwolle) is sinds 2011 in dienst bij Tamek. Hij houdt zich, naast werkzaamheden rondom jaarrekeningen, bezig met het begeleiden van kandidaat-gerechtsdeurwaarders en het auditen van Normen voor Kwaliteit en bewindvoeringorganisaties.

"Tamek heeft mij de kans gegeven me te specialiseren. In Nederland zijn maar een paar gecertificeerde auditors die gerechtsdeurwaarderkantoren kunnen toetsen aan de Normen voor Kwaliteit, waarvan ik er één ben. Toch wel bijzonder! Inmiddels heb ik mijn kwaliteitsbeoordelingen verder uitgebreid naar audits van bewindvoeringorganisaties en ben ik nauw betrokken bij innovatieve ontwikkelingen op het gebied van online geschillenbeslechting conform de arbitragewet. Ik kan dus echt het beste uit mezelf halen, en daarmee uit mijn werk. De vrijheid die Tamek aan medewerkers geeft levert een duidelijke win-win situatie op. Of als je de klant meerekent eigenlijk een win-win-win situatie. We hebben namelijk alle disciplines en kennis in huis, zijn daarmee een volwaardig gesprekspartner, en staan toch dicht bij de klanten. Dat is onze kracht."


Thumb m

Bianca Boogerd (kantoor Zwolle) is sinds 2007 in dienst bij Tamek. Sinds 1 januari 2013 vormt zij samen met John Mondria de algehele directie. Bianca houdt zich met name bezig met het uitvoeren van wettelijke controles bij middelgrote bedrijven, voornamelijk familiebedrijven in de profit sector.

“Ondanks dat we een relatief klein kantoor zijn, heeft Tamek een bloeiende controlepraktijk die nog steeds groeit. Ik zeg altijd: 'we zijn precies groot genoeg om alle belangrijke disciplines in huis te hebben, en precies klein genoeg om lekker onszelf te zijn'. Onze AFM vergunning onderstreept wat mij betreft de professionaliteit en kwaliteit van ons bedrijf. Het leukste aan mijn werk vind ik de verscheidenheid aan bedrijven waar ik kom. Elke onderneming is weer anders, waardoor geen advies hetzelfde is. De kwaliteit van onze dienstverlening moet echter constant zijn: altijd de beste. Afspraak is hierbij afspraak en de vraagstukken van de ondernemer de leidraad. Zowel in contact met klanten als binnen onze eigen bedrijfsvoering is de persoonlijke benadering belangrijk. Wij willen met een leuke club mensen kwalitatief goed werk leveren. Accountancy is toch vooral mensenwerk."


Thumb m

Han Luning (kantoor Meppel) is sinds 2003 in dienst van Tamek. Hij houdt zich als accountant bezig met tussentijdse cijfers, BTW aangiften, en aan het eind van het jaar de jaarrekeningen en bijbehorende publicatiestukken en belastingaangiften.

"Met de meeste van mijn klanten, vaak BV's, heb ik het hele jaar door contact. Voor tussentijdse cijfers en BTW aangiften, maar ik denk ook actief met ze mee over hun toekomst. Een jaarrekening is, ondanks dat deze terugblikt op het verleden, daarmee alles behalve statisch. Ik zie mezelf als spin in het web, maak complexe materie begrijpelijk voor klanten. Dat geeft mij dagelijks energie en voldoening. De steun van Tamek, die zorgt voor de juiste randvoorwaarden om als professional aan de slag te kunnen, versterkt voor mij dit gevoel."


Thumb m

Arnoud Post (kantoor Zwartsluis) is sinds 2009 in dienst van Tamek. Hij houdt zich als assistent accountant en belastingadviseur met name bezig met het samenstellen en controleren van jaarrekeningen en het doen van belastingaangiften. Deels op locatie bij de klant op kantoor. Grappig weetje: ook zijn tweelingbroer Frank werkt bij Tamek.

"Ik ben opgegroeid in Vollenhove, voetbal in de regio, doe er mijn boodschappen en werk er. Ik heb dus een hoge betrokkenheid bij mijn omgeving, sta er letterlijk midden in. Dat komt mijn werkzaamheden ten goede. Om constante kwaliteit te kunnen leveren, blijf ik mezelf bijscholen. Zo heb ik in 2014 bijvoorbeeld de opleiding RB Belastingadviseur afgerond en zal ik in 2015 de route naar AA Accountant afronden. Tamek ondersteunt dit van harte. Het leukste aan mijn werk vind ik het delen van mijn kennis. Klanten hebben vaak geen of weinig 'know how' van ons vakgebied, maar wel veel belang bij het juiste advies hierin. Het raakt hen over het algemeen namelijk direct in hun portemonnee."


Thumb m

Frank de Wilde (kantoor Kampen) is sinds 2002 in dienst bij Tamek. Hij houdt zich als personeelsadviseur bezig met het adviseren en begeleiden van ondernemers in arbeidsrechtelijke en organisatorische vraagstukken.

"Medewerkers zijn een belangrijk goed voor een onderneming. Werkgevers en werknemers hebben echter niet altijd dezelfde belangen. Hierdoor brengt het hebben van medewerkers, ondanks dat zij zo belangrijk zijn, ook regelmatig ingewikkelde vraagstukken met zich mee. Samen met mijn collega's van de loonafdeling adviseren en begeleiden wij ondernemers bij arbeidsrechtelijke, organisatorische en (salaris)administratieve vraagstukken. Doordat elke specifieke branche zijn eigen kenmerken heeft, is mijn werk heel dynamisch. De vrijheid in mijn werkzaamheden, voldoende uitdaging in mijn werk en de ongedwongen sfeer binnen het bedrijf en met collega's onderling laten zien dat ook binnen Tamek de medewerkers als belangrijkste kapitaal worden gezien."