Nieuws
U bent hier: Home / Nieuws / Kabinet breidt steunpakket uit vanwege verzwaarde lockdown

Kabinet breidt steunpakket uit vanwege verzwaarde lockdown

Ondernemers die geraakt worden door de strenge lockdown, kunnen gebruikmaken van het steun- en herstelpakket voor banen en economie. Het kabinet voegt hier vanaf vrijdag 18 december een aantal gerichte tegemoetkomingen aan toe. Zo krijgen mkb-ondernemers in de non-food detailhandel een vergoeding voor hun seizoensgevoelige voorraad.

Opslag Voorraad Gesloten Detailhandel

De lockdown raakt de nu verplicht gesloten detailhandel hard. Winkeliers hebben hun voorraden aangevuld voor de feestdagen. Deze voorraad is bij heropening minder waard, of kan helemaal niet meer worden verkocht. Winkeliers krijgen daarom de eenmalige Opslag Voorraad Gesloten Detailhandel. Deze opslag ademt mee met het omzetverlies van de winkelier en is minimaal 2,8% van het omzetverlies (bij een omzetverlies van 30%).

Het maximumbedrag aan subsidie is 20.160 euro en de opslag komt bovenop de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en is voor ondernemers die daar aanspraak op kunnen maken. Na goedkeuring van de Europese Commissie wordt de voorraadvergoeding vanaf de tweede helft van januari uitbetaald. De voorraadvergoeding is vrijgesteld van vennootschaps- en inkomstenbelasting.

Bron: site SRA