Nieuws
U bent hier: Home / Nieuws / E-tip 2021-12: Aanvraagproces TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

E-tip 2021-12: Aanvraagproces TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

Voor vaststelling van de definitieve aanvraag TVL voor de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020 moet voor 1 april 2021 gereageerd worden. Het verzoek tot opgave voor vaststelling en het indienen van deze gegevens gaat via mail of via de portal van RVO.

Voor de definitieve vaststelling van de TVL en het feit dat tijdige reactie vereist is op een (mail)bericht van RVO, is nu reactie vereist via email of via de portal van RVO.

RVO communiceert hierover per mail of per portal maar niet per post. Het kan voorkomen dat ondernemers de mail over het hoofd hebben gezien of de portal niet met regelmaat hebben geopend waardoor ze het bericht van RVO hebben gemist. Zonder reactie moet de ontvangen TVL worden terugbetaald. Reactie is vereist voor 1 april 2021 als het gaat om de TVL voor de periode juni t/m september 2020.

Bepaling definitieve bedrag of vaststelling

Na afloop van de subsidieperiode vraagt de RVO u naar uw werkelijke omzet. Dit noemt RVO de vaststelling. U hebt voor eind februari 2021 per e-mail of via de portal RVO een verzoek tot vaststelling ontvangen.

U moet vóór 1 april 2021 de omzet melden over de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020. Bij voorkeur met btw-aangiftes van het 2e en 3e kwartaal van 2020. Binnen 16 weken krijgt u vervolgens bericht over het definitieve bedrag waar u recht op heeft. Is het omzetverlies gelijk aan uw opgegeven schatting, dan ontvangt u de laatste 20%.

Bij een lager omzetverlies ontvangt u minder dan 20% of moet u subsidie terugbetalen. Is het omzetverlies hoger, dan ontvangt u alsnog een hogere subsidie. Uw maximum staat in de verleningsbrief. Als u geen bewijsstukken indient, moet u de ontvangen tegemoetkoming terugbetalen.

Op de te verwachten mail van het RVO over de TVL van Q4 2020 moet vóór 1 juli 2021 worden gereageerd.

Let op: tijdige reactie is vereist anders zal de TVL terugbetaald moeten worden.

Controle en handhaving

Tot 5 jaar na uitbetaling van de definitieve subsidie kan de RVO aanvragen achteraf controleren. Daarbij kan extra bewijsmateriaal opgevraagd worden. Blijkt bij de controle dat u geen recht had op de subsidie? Dan moet u het ontvangen bedrag terugbetalen.

Bron: site RVO.nl